КОЈЕ КРИТЕРИЈУМЕ САВРЕМЕНИ УЏБЕНИК Л2 МОРА ИСПУНИТИ СА ИНТЕРКУЛТУРНОГ СТАНОВИШТА? ТЕОРИЈСКЕ ИМПЛИКАЦИЈЕ И ПРАКТИЧНА ИСКУСТВА - Влајковић Nemanja (Живи језици: часопис за стране језике и књижевности, 2017)
У раду се осврће на тенденције у продукцији уџбеника за немачки као страни језик (Л2) од утемељења тзв. комуникативног приступа. Посебна пажња посвећена је комуникативно-интеркултурном моделу и његовим импликацијама на конструисање савременог уџбеника. Циљ рада је пре свега да сетом критеријума пружи конкретан алат за детаљнију анализу уџбеника са интеркултурног аспекта. Како би се осигурала примењивост представљеног репертоара критеријума, извршена је анализа једног актуелног уџбеника из окружења.