(untitled) (Живи језици: часопис за стране језике и књижевности, 2025)
Савладавање стручне терминологије је један од основних циљева наставе страног језика струке, па је и проналажење и употреба одговарајућих речника као референтне литературе у извођењу наставе непроцењива. Циљ овог рада је да прикаже постојеће једнојезичне и двојезичне речнике и глосаре из области специјалне едукације и рехабилитације и укаже на њихове предности и мане, у складу са потребама студената прве године Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију Универзитета у Београду. Поред тога, рад јасно указује на потребу креирања модерног, адекватног и приступачног речника из ове области, који би задовољио потребе циљне групе студената и који би се користио као помоћно наставно средство у оквиру извођења наставе енглеског језика струке.