(untitled) (Живи језици: часопис за стране језике и књижевности, 2019)
Овај чланак представља кратак преглед ауторкиног докторског рада који се бави истраживањем разлика између двају приступа у настави немачког језика као страног у погледу на когнитивне и афективне варијабле: између традиционалног и драмски оријентисаног приступа настави. Истраживање је спроведено у две основне школе у Србији у оквиру ког су ученици петог разреда (н=60) из три одељења тестирани и испитивани путем разних инструмената. Подаци су анализирани дескриптивном и инференцијалном статистиком. Док је у докторском раду стављен фокус на предавање граматике, овај рад има за циљ да представи обраду новог вокабулара као и његово увежбавање према једном и другом приступу настави. Теоријска расправа допуњена је припремама за наставу које су коришћене током ауторкине интервенције у контролним одељењима, која су учила традиционално, и експерименталном одељењу, које је учило по принципима драмске педагогије. На примеру наставне јединице „Школски предмети“ приказано је како се истом градиву може приступити на два различита начина. Крај овог рада чини сажетак резултата истраживања и закључка који се изводи за рад у школској настави немачког језика као страног.