(untitled) (Живи језици: часопис за стране језике и књижевности, 2018)
Овај рад има два циља. Прво, он описује обуку коју је прошла прва генерација васпитача и наставника који су се припремали да од септембра 2011. године започну са реализацијом двојезичне наставе у образовним установама у Војводини у којима су били запослени. Тиме се покушавају истаћи и примери добре праксе и они аспекти обуке који нису дали жељене резултате, с намером да се помогне свима који ће у будућности организовати или спроводити сличне обуке. Друго, у раду се приказују први резултати мерења ефеката двојезичне наставе добијени три године након њеног увођења. Они показују да се највећа предност ученика који прате наставу на два језика очитује у првом и другом разреду основне школе, да је четврти разред прекретница и да у свим осталим разредима боље резултате постижу ученици који наставу прате само на матерњем језику.