(untitled) (Живи језици: часопис за стране језике и књижевности, 2018)
Циљ овог рада јесте да представи један од начина извођења часа енглеског језика применом CLIL методе. Oваквим, прилично иновативним, интегрисаним учењем језика и садржаја повећава се мотивисаност ученика, побољшава разумевање и усвајање нових појмова на циљном језику. Поред тога, CLIL настава је одличан увод у билингвалну наставу, која je симбол модерног и перспективног образовања. Овде се енглески језик користи као алат за усвајање математичких термина, а не као наставни предмет сам по себи. Час је лако применљив у школској пракси и у фукнцији је међупредметног повезивања. Час је реализован у јануару 2018. године у одељењу VI разреда Основне школе , Димитрије Туцовић“ у Краљеву.