(untitled) (Живи језици: часопис за стране језике и књижевности, 2017)
Приложени рад има за циљ да објасни закономерности у структури синтагме и фразе, утврди заједничке елементе и разлике између њих, засноване на учењу Фердинанда де Сосира и његовом системском карактеру језика. Акценат на систему треба да открије да ли је различита терминологија производ различитих система или различитих поимања система. Одговор на ово питање био би од велике помоћи и деци у школи, конфронтираној с терминима синтагма и фраза, а који им неретко праве проблеме.