(untitled) (Живи језици: часопис за стране језике и књижевности, 2017)
Тема овог интердисциплинарног рада је однос љубави и новца у српским и шпанским паремијама, са циљем да се осветле сличности и разлике између српског и шпанског друшва, које су под утицајем друштвених, културних и историјских фактора уткане у ове паремије. Коришћене су квалитативна социолингвистичка и компаративна метода. У анализи корпуса проналазимо две противречне идеје: 1) новац не може утицати на квалитет или трајање љубави, 2) љубав зависи од материјалне ситуације, недостатак новца слаби или гаси љубав. Можемо претпоставити да су ова два народа пролазила кроз тешке економске периоде за обичног човека а отуда и паремије које фаворизују новац у односу на љубав.