(untitled) (Живи језици: часопис за стране језике и књижевности, 2017)
Циљ овог рада је да издвојимо одређен број израза са белом и црном бојом у српском, односнo шпанском језику као илустрацију да се у оба језика користе исте метафоре за означавање позитивног, од носно негативног. Корпус је ексцерпиран из једнојезичних речникâ српског и шпанског језика, као и из речникâ српске и шпанске фразеологије. Резултати истраживања показали су да у српском језику изрази са белом бојом у већини случајева имају позитивну конотацију, док се у шпанском ови изрази односе углавном на негативне концепте. Када је реч о изразима са црном бојом, они се у оба језика искључиво користе за концептуализацију негативног.