(untitled) (Живи језици: часопис за стране језике и књижевности, 2016)
У раду се анализира примена филма на часу шпанског као страног језика. С обзиром на то да филм поседује бројне предности које га чине подесним за дидактичку примену, његова употреба може допринети ефикаснијој настави. Аутентични материјал у виду аудио-визуелног формата пружа разноврстан језички инпут и контекстуализоване ситуације, на основу чега ученици развијају различите језичке вештине и компетенције. При том, присуство лудичког елемента додатно доприноси мотивацији ученика. За успешну примену филма на часу најважније је одабрати адекватан филмски материјал, организовати час и осмислити пропратне активности. Циљ рада је да укаже на ефикасност филма у настави и да нагласи потребу за посвећивањем више пажње примени филма у настави шпанског као стрaног језика у Србији.