(untitled) (Живи језици: часопис за стране језике и књижевности, 2021)
Надгробни натпис на стећку у селу Мала Гостиља забележен је у књизи Стећци, каталошко-топографски преглед Шефика Бешлагића, али није подвргнут детаљној графијској анализи, нити публикован са пратећом фотографском документацијом. Анализом слова и правописних одлика натписа покушаћемо да откријемо његове палеографске особености, које могу дати допринос увиду у развој ћирилице и епиграфског писма. Покушаћемо га локализовати просторно и временски, стављајући га тако у одговарајући историјски миље. У недостатку археолошких и других истраживања, покушај датирања овог надгробника свешће се на компаративни метод, односно закључивање уз помоћ аналогија са већ датираним и анализираним натписима, као и на осветљавање културно-историјског контекста везаног за средњовековну Босну и околину Вишеграда.