ДВОЈЕЗИЧНА (CLIL) НАСТАВА У ОБРАЗОВНОМ СИСТЕМУ СРБИЈЕ: САДАШЊИ ИЗАЗОВИ И ПРЕДЛОГ СМЕРНИЦА ЗА БУДУЋНОСТ (Живи језици: часопис за стране језике и књижевности, 2018)
Предмет рада представља опис тренутне организације двојезичне наставе у образовном систему Републике Србије са издвојеним изазовима пред којима се налазе ученици и наставници у датом контексту наставе. У раду је приказан садржај Правилника о ближим условима за остваривање двојезичне наставе са посебним освртом на недостајуће елементе документа као што су: усавршавање наставника, употреба уџбеника, критеријуми за оцењивање ученика и структура завршног (матурског) испита на крају средњошколског циклуса. На основу анализе поменутих аспеката у европској пракси ЦЛИЛ наставе, предложене су смернице за даљи развој двојезичне наставе у Републици Србије са посебним освртом на елементе који недостају у датом образовном систему.
Keywords: двојезична CLIL настава; усавршавање наставника; уџбеници; оцењивање; завршни (матурски) испит