СТАВОВИ СТУДЕНАТА ГЕРМАНИСТИКЕ О ПРИСУСТВУ ИНТЕРКУЛТУРНИХ ЕЛЕМЕНАТА У УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ НАСТАВИ НЕМАЧКОГ КАО СТРАНОГ ЈЕЗИКА (Живи језици: часопис за стране језике и књижевности, 2021)
Универзитетска настава немачког као страног језика најчешће се дефинише преко два аспекта: наставе савременог немачког језика и предмета који се баве знањима о језику. Предмет Савремени немачки језик тако чини окосницу наставе савременог немачког језика у оквиру модула Језик, књижевност, култура на Катедри за германистику на основним студијама на Филолошком факултету Универзитета у Београду. Стога је оправдано очекивати да се током студија студенти упознају и са културом не само земље чији језик уче, већ и земље из које долазе.  Будући да су језик и култура нераздвојно повезани, циљ овог рада јесте да испита у којој мери су интеркултурни садржаји заступљени у настави Савременог језика. Истраживање је усмерено на процену студената о присутности културних елемената у настави, а за потребе истраживања сачињен је упитник. Добијени подаци послужиће као подстрех за освежавање курикулума на овом предмету.
Keywords: култура; интеркултурна компетенција; интеркултурна глотодидактика; културни елементи у настави; настава страног језика; интеркултурност у настави страних језика