(untitled) (Živi jezici, 2020)
U radu se razmatraju karakteristike ruske i srpske humorističke reklame u svetlu postojanja opšte medioreklamne i jezičke slike sveta kao jedne od osobenosti savremenih istraživanja u oblasti lingvokulturologije, žurnalistike, teorije medija, sa tačke gledišta uticaja jezika reklamnog sadržaja na svest i svakodnevni život savremenog potrošača (korisnika reklame). Jezik reklama odražava savremene pojave u socijalnom i kulturnom životu društva, a takođe on sam stvara novi smisao koji određuje ponašanje većine ljudi. Predmet našeg istraživanja predstavlja savremena ruska i srpska humoristička reklama dostupna u ruskim i srpskim televizijskim programima, internet prostoru i javnim glasilima.