(untitled) (Živi jezici, 2020)
Cilj rada je identifikacija i analiza grešaka koje učenici engleskog jezika prave u završnim razredima osnovne i srednje stručne škole. Odgonetaju se razlozi koji dovode do njihovog nastanka, posmatrani u srpskom jezičkom kontekstu. Materijal za rad obezbeđen je praćenjem govora i pisanja učenika. Razvrstan je na leksičko-pragmatičke, morfološko-pravopisne i sintaksičke greške. Time želimo da pokažemo da jezičke greške treba posmatrati kao pozitivan pokazatelj u nastavi, kao alat u unapređenju jezičkih veština učenika.