(untitled) (Živi jezici, 2018)
Predmet rada predstavlja opis trenutne organizacije dvojezične nastave u obrazovnom sistemu Republike Srbije sa izdvojenim izazovima pred kojima se nalaze učenici i nastavnici u datom kontekstu nastave. U radu je prikazan sadržaj Pravilnika o bližim uslovima za ostvarivanje dvojezične nastave sa posebnim osvrtom na nedostajuće elemente dokumenta kao što su: usavršavanje nastavnika, upotreba udžbenika, kriterijumi za ocenjivanje učenika i struktura završnog (maturskog) ispita na kraju srednjoškolskog ciklusa. Na osnovu analize pomenutih aspekata u evropskoj praksi CLIL nastave, predložene su smernice za dalji razvoj dvojezične nastave u Republici Srbije sa posebnim osvrtom na elemente koji nedostaju u datom obrazovnom sistemu.