(untitled) (Živi jezici, 2017)
Priloženi rad ima za cilj da objasni zakonomernosti u strukturi sintagme i fraze, utvrdi zajedničke elemente i razlike između njih, zasnovane na učenju Ferdinanda de Sosira i njegovom sistemskom karakteru jezika. Akcenat na sistemu treba da otkrije da li je različita terminologija proizvod različitih sistema ili različitih poimanja sistema. Odgovor na ovo pitanje bio bi od velike pomoći i deci u školi, konfrontiranoj s terminima sintagma i fraza, a koji im neretko prave probleme.