(untitled) (Živi jezici, 2016)
Interkulturno obrazovanje danas čini sastavni deo nastave stranih jezika, ali se i dalje polemiše o prikladnosti i mogućnosti implementacije ovog aspekta u proces učenja stranih jezika u predškolskom uzrastu. Opservacijom časova stranog jezika u nekoliko predškolskih ustanova u Beogradu, ustanovljeno je da se kod dece već u tom dobu mogu javiti predrasude i negativni stavovi prema drugim kulturama, kao i da nastavnici vrlo često nemaju svest o značaju razvoja interkulturne kompetencije kod učenika i da propuštaju prilike za rad na tom planu, što je prvenstveno posledica njihove neadekvatne obučenosti.