(untitled) (Živi jezici, 2021)
Univerzitetska nastava nemačkog kao stranog jezika najčešće se definiše preko dva aspekta: nastave savremenog nemačkog jezika i predmeta koji se bave znanjima o jeziku. Predmet Savremeni nemački jezik tako čini okosnicu nastave savremenog nemačkog jezika u okviru modula Jezik, književnost, kultura na Katedri za germanistiku na osnovnim studijama na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Stoga je opravdano očekivati da se tokom studija studenti upoznaju i sa kulturom ne samo zemlje čiji jezik uče, već i zemlje iz koje dolaze. Budući da su jezik i kultura nerazdvojno povezani, cilj ovog rada jeste da ispita u kojoj meri su interkulturni sadržaji zastupljeni u nastavi Savremenog jezika. Istraživanje je usmereno na procenu studenata o prisutnosti kulturnih elemenata u nastavi, a za potrebe istraživanja sačinjen je upitnik. Dobijeni podaci poslužiće kao podstreh za osvežavanje kurikuluma na ovom predmetu.