DVOJEZIČNA (SRPSKO-ENGLESKA) NASTAVA U VOJVODINI: UVOĐENJE I PRVI REZULTATI (Živi jezici, 2018)
Ovaj rad ima dva cilja. Prvo, on opisuje obuku koju je prošla prva generacija vaspitača i nastavnika koji su se pripremali da od septembra 2011. godine započnu sa realizacijom dvojezične nastave u obrazovnim ustanovama u Vojvodini u kojima su bili zaposleni. Time se pokušavaju istaći i primeri dobre prakse i oni aspekti obuke koji nisu dali željene rezultate, s namerom da se pomogne svima koji će u budućnosti organizovati ili sprovoditi slične obuke. Drugo, u radu se prikazuju prvi rezultati merenjaefekata dvojezične nastave dobijeni tri godine nakon njenog uvođenja. Oni pokazuju da se najveća prednost učenika koji prate nastavu na dva jezika očituje u prvom i drugom razredu osnovne škole, da je četvrti razred prekretnica i da u svim ostalim razredima bolje rezultate postižu učenici koji nastavu prate samo na maternjem jeziku.
Keywords: dvojezična nastava; srpski jezik; engleski jezik; vrtić; osnovna škola; srednja škola; Vojvodina; efekti dvojezične nastave