PRIMER DOBRE NASTAVNE PRAKSE – NASTAVA ENGLESKOG JEZIKA PRIMENOM CLIL METODE (Živi jezici, 2018)
Cilj ovog rada jeste da predstavi jedan od načina izvođenja časa engleskog jezika primenom CLIL metode. Ovakvim, prilično inovativnim, integrisanim učenjem jezika i sadržaja povećava se motivisanost učenika, poboljšava razumevanje i usvajanje novih pojmova na ciljnom jeziku. Pored toga, CLIL nastava je odličan uvod u bilingvalnu nastavu, koja je simbol modernog i perspektivnog obrazovanja. Ovde se engleski jezik koristi kao alat za usvajanje matematičkih termina, a ne kao nastavni predmet sam po sebi. Čas je lako primenljiv u školskoj praksi i u fuknciji je međupredmetnog povezivanja. Čas je realizovan u januaru 2018. godine u odeljenju VI razreda Osnovne škole ,,Dimitrije Tucović“ u Kraljevu.