KODEVEKSLINGI NETTDISKURSI NORGE (Živi jezici, 2021)
Hovedmålsettingen med denne forskningsstudien er å undersøke begrepet kodeveksling og måten den manifesterer seg på innen nettkommunikasjon i Norge, fortrinnsvis i kontekst av sosiale medier. Problemstillingen tar utgangspunkt i at nettdiskurs er enda et domene der norsk sakte men sikkert taper terreng til fordel for engelsk som har stadig større innflytelseskraft som lingua franca. Oppgavens primære fokus er dermed rettet mot kodeveksling for språkparet, norsk og engelsk hos norske språkbrukere på de mest populære nettsamfunn i Norge. Kodevekslingens relevans, kompleksitet og funksjoner er analysert innenfor teoretisk og metodologisk rammeverk av kontaktlingvistikk med særlig henblikk på hovedårsaker som fører til dens forekomst innenfor den norske nettdiskursen. I den sammenheng er det belyst de mest påfallende bruksmønstrene så vel som stilistiske effekter som gjør seg mest gjeldende som følge av spesifikt språkvalg og språkbruk av norsk og engelsk.
Keywords: kodeveksling; Norge; sosiale medier; engelsk; nettdiskurs